Ad Code

កម្ពុជា​ជំរុញ​ដល់​បណ្ដា​ក្រុម​អ្នក​ផលិត​អំបិល ត្រូវ​ដាក់​បញ្ចូល​ជាតិ​អ៊ីយ៉ូត​តាម​ស្តង់ដារ​

ភ្នំពេញ ៖ គណៈកម្មការ​គ្រប់គ្រង​អំបិល​អន្តរក្រសួង បាន​ថ្លែង​ថា ក្រុម​គណៈកម្មការ​នឹង​ជំរុញ ឲ្យ​សហគមន៍ មជ្ឈមណ្ឌល​ផលិត និង​នៅ​តាម​សហគ្រាស​កែច្នៃ​អំបិល ត្រូវ​អនុវត្តន៍​ការ​ដាក់បញ្ចូល ជាតិ​អ៊ីយ៉ូត ដោយ​គោ​ពរ​ទៅតាម​ស្តង់ដារ​ឲ្យ​បាន​គ្រប់ៗ​គ្នា​ស្រប​ទិសដៅ​ចង់បាន​របស់​ក្រសួង​ដើម្បី​បង្កើន​គុណភាព​ខ្ពស់ ​ដែល​មិន​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​អ្នកប្រើប្រាស់។


នេះ​ជា​មតិ​ដ៏​មាន​អត្ថន័យ​របស់​លោក​ទេសរដ្ឋមន្ត្រី ចម ប្រសិទ្ធ រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួង​ឧស្សាហកម្ម និង​សិប្បកម្ម និង​ជា​ប្រធាន គណៈកម្មការ​អន្តរក្រសួង​ដែល បានលើកឡើង ក្នុង​កិច្ចប្រជុំ​ក្រុមបច្ចេក​ទេស​ទាក់ទិន​និង​ការគ្រប់គ្រង​អំបិល នៅ​ថ្ងៃទី​៤ ខែមករា ឆ្នាំ​២០១៥​នេះ​។​លោក​ទេសរដ្ឋមន្ត្រី​លើកឡើងថា ដោយសារ​បច្ចុប្បន្ន​ការផលិត​អំបិល​នៅមាន​បច្ចេកទេស​ទាប ហើយ​ការគ្រប់គ្រង​ដាក់បញ្ចូល​សារធាតុ​អ៊ីយ៉ូត នៅ​តាម​មជ្ឈមណ្ឌល​ផលិត និង​នៅតាម​សហគ្រាស កែច្នៃ​អំបិល​ម៉ត់​ដែលមាន​ជាង​២០​មូលដ្ឋាន​នៅ​ទូទាំង​ប្រទេស មានការ​ខ្វះខាត​ជាច្រើន លើ​ការដាក់ បញ្ចូល​សារធាតុ​អ៊ីយ៉ូត​ទៅតាម​ស្តង់ដារ​នេះ។


លោក​ទេសរដ្ឋមន្ត្រី បានលើកឡើង​បន្តទៀតថា អំបិល​គឺជា​ទំនិញ​យុទ្ធសាស្ត្រ ដែល​ក្រសួង កំពុង​ជម្រុញ មាន​អគ្គនាយកដ្ឋាន​ចុះ​ពិនិត្យ​និង​ស្រាវជ្រាវ ឈាន​ទៅដល់​ការគ្រប់គ្រង​ស្រែអំបិល​ឡើង វិញ ដោយមាន​សម​សភាព​ក្រុមការងារ​ចម្រុះ​អន្តរក្រសួង​ចុះជួយ ដើម្បី​ពង្រីក​ដល់​មូលដ្ឋាន​អ្នក​ផលិត អំបិល ក្នុងនោះ​ក្រុមបច្ចេកទេស​ត្រូវ​ចុះ​ពិនិត្យមើល​បន្ថែម​ទៀត លើ​ការដាក់បញ្ចូល​ជាតិ​អ៊ីយ៉ូត​លើ អំបិល​គ្រួស ពិសេស​ការ​ចុះពិនិត្យ​ដល់​សហគ្រាស​អ្នក​កែច្នៃ​អំបិល​ម៉ត់ ដែលជា​អ្នកប្រតិបត្តិ​ផ្ទាល់ ឲ្យ​ពួគគាត់​គោរព​ទៅតាម​ស្តង់ដារ នៃ​ការ​ដាក់បញ្ចូល​សា​ធាតុ​អ៊ីយ៉ូត​ទៅក្នុង​អំបិល​នេះ និង​ជម្រុញ​ឲ្យ ចុះ​ពិនិត្យ​កន្លែង​លក់​ផ្សេងៗ​ទៀត នៅ​តាម​ទីផ្សារ។


ជាមួយនិង​ការដាក់បញ្ចូល​សារធាតុ​អ៊ីយ៉ូត​ទៅក្នុង​អំបិល​នេះដែរ លោក​វិជ្ជ ចាន់ ពង្ស​វ​ឌ្ឍ​នា អនុ ប្រធានការិយាល័យ​អនាម័យ និង​បរិស្ថាន នៃ​ក្រសួង​អភិវឌ្ឍន៍​ជនបទ បាន​លើកឡើង​ឲ្យ​ដឹងថា កន្លង មកនេះ ការដាក់បញ្ចូល​សារធាតុ​អ៊ីយ៉ូត​ទៅ​ក្នុង​អំបិល គឺ​នៅមានកម្រិត​ដូចជា ការដាក់បញ្ចូល​ជាតិ អ៊ីយ៉ូត​មិន​គោរព​ទៅតាម​ស្តង់ដារ ការ​វេច​ខ្ចប់​អនុវត្តន៍​មិនបាន​ត្រឹមត្រូវ ជាពិសេស​បណ្តា​ក្រុមហ៊ុន​មួយ ចំនួន​មិនបាន​អនុវត្តន៍​ក្នុង​ការ​ដាក់បញ្ចូល​សារធាតុ​អ៊ីយ៉ូត​នេះ។


លោក​វិជ្ជ​. ចាន់ ពង្ស​វ​ឌ្ឍ​នា បាន​លើកឡើង​បន្ត​ទៀត​ថា បើ​យោងតាម​ការស្រាវជ្រាវ​សម្ងាត់​របស់ អង្គការ UNICEF តាមរយៈ​នៃ​ការពិនិត្យ​ទឹកនោម​ប្រជារាស្ត្រ​ខ្មែរ បាន​បង្ហាញថា ឆ្នាំ​២០១៤-២០១៥ មាន​ប្រជារាស្ត្រ​ខ្មែរ នឹងខ្វះ​សារធាតុ​អ៊ីយ៉ូត​ឡើងវិញ គឺ​កើតឡើង​ដោយសារ​ការដាក់បញ្ចូល​សារធាតុ មិនបាន​ត្រឹមត្រូវ​ទៅតាម​ស្តង់ដារ​នេះ ៕


Nita-A-5-36-Full


Nita-A-5-37-Full



កម្ពុជា​ជំរុញ​ដល់​បណ្ដា​ក្រុម​អ្នក​ផលិត​អំបិល ត្រូវ​ដាក់​បញ្ចូល​ជាតិ​អ៊ីយ៉ូត​តាម​ស្តង់ដារ​

Post a Comment

0 Comments

Close Menu