Ad Code

​សារធាតុ​គីមី​ជិត​១០០​គីឡូក្រាម ​ត្រូវ​បាន​រក​ឃើញ​​ក្នុង​ពិព័រណ៍​ផ្សារណាត់​ថៃ



ស្ទឹងត្រែង ​៖​ មន្ត្រី​សាខា​កាំកុងត្រូល​ខេត្ត​ស្ទឹងត្រែង សហការ​​​ជាមួយ​មន្ទីរ​ពាណិជ្ជកម្ម​ខេត្ត និង​អាជ្ញាធរ​ក្រុង​ កាលពី​ថ្ងៃ​27 ខែ​មេសា​ឆ្នាំ 2019​ បាន​ចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​ទំនិញ​នៅ​តាម​ស្តង់​នានា​ក្នុង​ពិព័រណ៍​ផ្សារណាត់​ថៃ​ក្នុង​ក្រុង​ស្ទឹងត្រែង ​ដោយ​ដកហូត​ទំនិញ​ហួស​កាលបរិច្ឆេទ​ប្រើប្រាស់ និង​អាហារ​មាន​សារធាតុគីមី​ប្រមាណ​ជិត​១០០​គីឡូក្រាម​យក​ទៅ​ដុត​កម្ទេច​ចោល។

លោក គឹម ប្រុស ប្រធាន​សាខា​កាំកុងត្រូល​ខេត្ត បាន​ឲ្យ​ដឹងថា ការ​ចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​នេះ គឺ​ផ្តោត​សំខាន់​ទៅលើ​ទំនិញ​វេច​ខ្ចប់​ភេសជ្ជៈ និង​ចំណីអាហារ​ដែល​ដាក់តាំង​លក់​ក្នុង​ពិព័រណ៍​ផលិតផល​ថៃ ដើម្បី​ពិនិត្យ​គុណភាព សុវត្ថិភាព​ចំណីអាហារ ក្នុង​គោលបំណង ទប់ស្កាត់​ការ​ដាក់​លក់ទំនិញ​ខូចគុណភាព ដែល​បណ្តាល​ឲ្យ​ប៉ះពាល់​សុខភាព​អ្នក​បរិភោគ​ទូទៅ។

លោក​បាន​បន្តថា ការចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​នេះ មន្ត្រី​ជំនាញ​បានធ្វើ​តេស្ត​បឋម​រក​សារ​ធាតុគីមី​ហាមឃាត់​ទៅលើ​ចំណីអាហារ​ដូចជា​ប្រហិត​គ្រប់មុខ មឹក និង​បង្គា​ស្រស់​ជាដើម។ ជា​លទ្ធផល​មន្ត្រី​ជំនាញ​បាន​រកឃើញ និង​ដកហូត​ទំនិញ​មិន​ប្រក្រតី​មួយ​ចំនួន​យក​ទៅ​ដុត​កម្ទេច​ចោល សរុប​៩៣​គីឡូក្រាម រួម​មាន ប្រហិត​គ្រប់មុខ​ហួសការ​បរិច្ឆេទ​ប្រើប្រាស់​ចំនួន​៣៣​គីឡូក្រាម និង​មឹក​ស្រស់​ចំនួន​៦០​គីឡូក្រាម​មាន​ដាក់​សារធាតុ​គីមី​ម្យ៉ាង​ហៅថា​«​ហ្វ័​រ​ម៉ា​លីន​» ដែល​ថ្នាំ​ប្រភេទ​នេះ​គេ​ដាក់​ក្នុង​ចំណីអាហារ​ដើម្បី​ទុក​ឲ្យ​បាន​យូរ និង​ត្រូវ​គេ​ប្រើ​សម្រាប់​ថែរក្សា​សាកសព​ផង​ដែរ។

ទន្ទឹម​នឹង​នោះ លោក​ប្រធាន​សាខា​កាំកុងត្រូល​ខេត្ត ក៏បាន​ធ្វើការ​ណែនាំ​ដល់​អាជីវករ​ទាំងអស់​សូម​បញ្ឈប់​ការ​ដាក់​លក់ទំនិញ​ខូចគុណភាព និង​ជៀសវាង​ការប្រើប្រាស់​សារធាតុ​គីមី​បន្ថែម​ទៅលើ​ផលិតផល​ម្ហូបអាហារ ព្រមទាំង​បាន​ផ្សព្វផ្សាយ​បន្ថែម​ដល់​អាជីវករ​ឲ្យ​យល់ដឹង​អំពី​អនាម័យ និង​ការរៀបចំ​ទំនិញ​លក់ដូរ​ឲ្យ​មាន​សណ្ដាប់ធ្នាប់ប់​ទៅតាម​ប្រភេទ​ទំនិញ​ហូបចុក និង​ទំនិញប្រើប្រាស់​ឲ្យ​ដាច់ដោយឡែក​ពីគ្នា ដើម្បី​ចូលរួម​ថែរក្សា​សុខភាព​អ្នកប្រើប្រាស់​ទាំងអស់គ្នា៕





Source: Kampuchea Thmey Daily

Post a Comment

0 Comments

Close Menu