Ad Code

ទៅភ្លក្ស​រសជាតិ​នំ Crepe នៅហាង​​កាហ្វេ Marion Crepes Cofe

នំ Crepe (ប្រភេទ​នំ​ក្រៀប ឬ​ក៏នំ​ចាក់ចុល) គឺមាន​លក្ខណៈ​ស្ដើង​យ៉ាងខ្លាំង និង​ជាធម្មតា​ធ្វើ​ពី​ម្សៅ​ស្រូវ​សាលី ទឹកដោះ​គោ និង​ស្ករ ដែល​គេស្គាល់​ជាដំបូងនៅប្រទេស​បារាំង។ បន្ទាប់​ពី​ម្សៅ​រាវ​ត្រូវ​បាន​ចាក់ទៅ​លើ​ខ្ទះ​ដែល​ក្ដៅ​ និង​មាន​រាង​ចូលមូល​នោះ​មក គេ​រង់ចាំ​មិនដល់​២នាទី​ផង​ នំ​នេះក៏​ឆ្អិន។ គេ​អាចបញ្ចូល​បន្ថែម​ទៅ​ក្នុង​នំ Crepe នេះ​ចាប់ពី​ស្ករទៅដល់​ការ៉ែម និង​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏មាន​ឱជារស​ផ្សេងៗ។

ស្ថិតនៅ​ចិញ្ចើម​មហាវិថី​សហព័ន្ធរុស្សុី ហាង​ Marion Crepes Cafe មាន​ទិដ្ឋ​ភាព​ខាងមុខ​រំលេច​ដោយ​ពណ៌​ក្រហម​ និងពណ៌​ខ្មៅ​ដ៏​សង្ហារ។ អ្នកអាច​មើល​ឃើញ​នំ Crepe ដាក់​តាំង​បង្ហាញ​នៅ​ខាង​ក្នុង​ជញ្ចាំង​ធ្វើអំពី​កញ្ចក់​ទាក់ទាញ​ភ្ញៀវ​ឲ្យ​រុញ​ទ្វារ​បើក​ចូល​ទៅក្នុង​ហាង​ដើម្បី​ភ្លក្ស​រស​ជាតិ។

បុគ្គលិក​ទាំង​អស់ញញឹម​រាក់ទាក់ និង​ក្លិន​ដ៏​ក្រអូប​នៃ​នំ Crepe ស្វាគមន៍​អតិថិជន​គ្រប់​គ្រា។​ អ្ន​ក​អាច​ឃើញ​ផ្ទាល់​នឹង​ភ្នែក​នូវការ​ធ្វើ​នំ Crepe នៅចំពោះ​មុខ​អ្នក។ ម្សៅរាវត្រូវ​បាន​ចម្អិន​នៅលើ​ភ្លើង​ដែលឆេះ​ល្មម។ បន្ទាប់​ពី​នំ Crepe ឆ្អិន​ហើយ អ្នក​អាច​ជ្រើស​រើស​យក​នំដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសា​ដែល​អ្នក​ចូលចិត្ដ​ ឬក៏​នំដែល​មាន​រស​ជាតិ​ផ្អែម​ក៏បាន។

សម្រាប់​នំ Crepe ដែល​ឆ្ងាញ់​ពិសា​អ្នក​អាច​មាន​រសជាតិ​នំ Cheese Tuna នំ Cheese Tuna Pizza នំ Tuna ម្ទេស ម្រេច មាន់​ជ្រលក់ទឹក​ជ្រលក់ មាន់ Teriyaki ដែល​លក់​ដាច់​បំផុត​ចាប់​តាំង​ពីហាង​នេះ​បាន​បើក​លក់​ជា​លើក​ដំបូង​នៅក្នុង​ខែ​សីហាកន្លងមក។ នំ Crepe ទាំង​នេះ​គឺជាអាហារដ៏​ល្អបំផុត​សម្រាប់ស្រស់​ស្រូប​ពេល​ព្រឹក​ជាមួយ​កាហ្វេក្ដៅ ឬ​ក៏​សូកូឡា។

ចំពោះពួក​អ្នកដ​ែលចូលចិត្ដ​លំហែ​កាយ​ពី​ការ​នឿយ​ហត់​បន្ទាប់ពីការ​បំពេញ​ការងារ​ដ៏ពិបាក​អស់​រយៈពេល​មួយថ្ងៃ​ ឬក៏​នៅក្នុង​សាលា​រៀន​នោះ​មក នំ Crepe ផ្អែម​គឺជា​ជម្រើស​ដ៏ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ។ លោក​អ្នក​អាច​ជ្រើស​រើស​នំ Crepe ដែល​មានការ​បំពេញ​បន្ថែម​នូវ​រសជាតិ​ខុសៗ​គ្នា​ចំនួន​៣០​ដូចជា​ក្រែមក្រឡុក​ជាមួយផ្លែ​ចេក នំ Cheese ដំណាប់ blueberry នំស្ដ្រប៊ឺរី នំ brownie នៅក្នុង​ចំណោម​នំ Crepe ជាច្រើន​ផ្សេងៗទៀត។

និយាយរួម​អ្នកមាន​នំ Crepe មាន​៣៥​រស​ជាតិ​ខុសៗគ្នា​ និង​៣៥​គំរូ​ខុសៗគ្នា។ ការ​ជ្រើស​រើស​ក្នុងការ​បំពេញ​របស់អ្នក​គឺ​មានល​ក្ខណៈ​យ៉ាងស្អាត​នៅលើ​នំ Crepe របស់​អ្នក​ បន្ទាប់​ពី​បាន​វេចខ្ចប់​ដូច​បំពង់​ដាក់​ការ៉ែម​រាង​សាជី​មូល​នោះមក​មិនដល់​២នាទី​ទេ អ្នក​អាច​ទទួល​ទាន​នំ Crepe នេះបាន។

គំនិត​នៃ​ហាង Marion Crepes គឺ​មក​ពីក្រុង​តូក្យូ​ ប្រទេសជប៉ុន​។ វា​បាន​ចាប់​ផ្ដើម​នៅក្នុង​ឆ្នាំ​១៩៧៦​ជាអាហារ​លក់​តាមរថយន្ដ។ ប៉ុន្ដែ​ថា​តើ​ Marion Crepe បាន​មកដល់​ប្រទេស​កម្ពុជា​យ៉ាង​​ដូចម្ដេច​នោះ​គឺ​ដោយ​សារស្ដ្រី​ពីរ​នាក់​ដែល​ងប់​ងុល​ក្នុង​កា​រប្រកប​មុខរបរ​លក់ដូរ​ និង​នំ Crepe

Dy Sopheak Pagna និង Ung Piyane បាន​ប្ដេជ្ញា​ទៅទទួល​យកក​ារបណ្ដុះ​បណ្ដាល​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ជប៉ុន​ដើម្បី​រៀន​ធ្វើ​នំ Crepe តែមួយ​គត់។ ហេតុដូច្នេះ​ហើយ​ទើប​បាន​ជា Mairon Crepes បាន​រកឃើញផ្លូវ​របស់វា​ចូលម​កក្នុង​បេះដូង​របស់​ប្រជាជន​កម្ពុជា។

Pagna បាន​និយាយ​នៅពេល​ដែល​គាត់​បាន​រៀបរាប់​ឡើង​វិញ​អំពី​អ្វី​ដែល​បាន​ជំរុញ​ពួក​គាត់​ឲ្យ​កសាង​ហាងនំ Crepe នេះ​ឡើងថា នាង​ខ្ញុំ​ទើប​តែ​ចូលចិត្ដ​មានគំនិត​អំពីនំ Crepe នេះទេ។ គាត់​បាន​សង្កត់ថា អាហា​រគឺ​ជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​ការ​រស់នៅ​ ហើយ​ការរស់នៅ​មិន​ត្រូវមានការ​ធុញ ទ្រាន់​នោះ​ឡើយ។ វា​មិនមែន​ជា​ការ​លេ​ងសើច​មិនធម្មតា​ ប៉ុន្ដែ​មាន​ការ​ច្នៃ​ប្រឌិត។

ក្រៅពី​សិល្បៈ​ដែល​លោក​អ្នក​បាន​ឃើញ​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​នំ​ Crepe នីមួយៗ​នោះបរិយាកាស​ដ៏រីក​រាយ​នៃ​ហាងក៏ជា​ស្នា​ដៃ​សិល្បៈ​មួយ​បែប​ផង​ដែរ។ ជាមួយ​នឹង​ជញ្ជាំង​ធ្វើ​អំពី​ឈើ​ ធ្នើ​ដាក់​ទស្សនាវដ្ដី កៅអី​ដ៏ស្អាតៗ និងបន្ទប់​ខណ្ឌ​ដែល​​មើល​ទៅហាក់​ដូចជា​បន្ទប់​ទទួល​ភ្ញៀវ​នោះ គឺ​ស្វាគមន៍​លោក​អ្នក​ដោយស្ងាត់ៗថា សូម​ស្វាគមន៍​ និងសប្បាយ​រីក​រាយ។ គំនូរគូរ​លើ​ជញ្ជាំង​ និង​ប្រអប់​បិទ​រូបថត​បង្ហាញ​ គឺជា​ចំណុច​បន្ថែម​មួយ​ទៀត។

វា​កន្លែង​ប្រកប​ដោយ​ផាសុកភាព និង​ជា​អាហារដ៏ល្អ​ពិតប្រាកដ។ សូមលោក​អ្នក​អញ្ជើញ​ទៅ​ភ្លក្ស​រស​ជាតិ​សាក​មើលចុះ៕

ថាលីយ៉ាន

Post a Comment

0 Comments

Close Menu