Ad Code

មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់​ក្រសួងសុខាភិបាល​ ជំរុញ​ឲ្យ​ម្ចាស់​ភោជនីយដ្ឋាន​និង​អាហារដ្ឋាន​ត្រូវ​អនុវត្ត​វិធានការ​អនាម័យ និង​សុ​វត្តិភាព​ចំណី​អាហារ​តាម​ស្តង់ដារ



ភ្នំពេញ ​៖ ​មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់​ក្រសួងសុខាភិបាល​ម្ចាស់​ភោ​ជនីយ​ដ្ឋា​ន​និង​អាហារ​ដ្ឋា​ន​ទាំងអស់​ត្រូវអនុវត្ត​វិធានការ​អនាម័យ និង​សុ​វត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ​តាម​ស្តង់ដារ​ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​ដល់​អ្នក​បរិភោគ​ពិសេស​ភ្ញៀវ​អន្តរជាតិ​ដែល​មក​កម្សាន្ត​នៅក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា​។

លោក អឿន បុ​រា​រ័ត្ន​ន៍ រដ្ឋលេខាធិការ​ក្រសួងសុខាភិបាល​បាន​លើក​ឡង​បែបនេះ​នៅក្នុង​ពិធី​ចែក​វិញ្ញាបនបត្រ​បញ្ជាក់​គោលការណ៍​អនាម័យ​ល្អ​សម្រាប់​ភោ​ជនីយ​ដ្ឋា​ន​ចំនួន​៤០​ដោយមាន​ការចូលរួម​ពី​ម្ចាស់​ភោ​ជនីយ​ដ្ឋា​ន​ជាច្រើន​។

ជា​មួយ​គ្នា​នេះ​ដែរ​ លោក​រ​ដ្ឋ​លេខាធិការ​បានធ្វើកា​រ​ណែនាំ​ដល់​ម្ចាស់​ភោ​ជនីយ​ដ្ឋា​ន​ត្រូវ​ចេះ​ជួយ​ថែរក្សា​និង​បន្ត​ថែរក្សា​នូវ​អនាម័យ និង​សុ​វត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ​ក្នុង​កន្លែង​ឲ្យ​បាន​ល្អ​តាម​ស្តង់ដារ​អនាម័យ​របស់​ក្រសួងសុខាភិបាល​បន្តទៀត​។

លោក​បាន​បន្ត​ថា ​«​ទាំងអស់គ្នា​ត្រូវ​យល់ថា ភោ​ជនីយ​ដា្ឋ​ន​និង​អាហារ​ដ្ឋា​ន​ដែល​បាន វិញ្ញាបនបត្រ​ហើយពី​ក្រសួង​គឺ​បាន​ផ្ដល់​ទំនុកចិត្ត​ដល់​ភ្ញៀវ​ជាតិ​និង​អន្តរជាតិ​ក្នុង​ហាង​របស់​អស់លោក​ពេល​ភ្ញៀវ​ចូល​ទទួលទាន​អាហារ​មិនមាន​ការ​បារម្ភ​ភ័យខ្លាច​ថា ​មាន​ពុល​ចំណី​អាហារ​អ្វី​ឡើយ។ ដូចនេះ​សូម​លោក​លោកស្រី​បន្ត​អនុវត្ត​វិធានការ​អនាម័យ​ចំណីអាហារ​នេះ​ជា​បន្ត​ទៀត​ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​ប្រជាពលរដ្ឋ​និង​ភ្ញៀវ​ទេសចរណ៍​ដែល​មក​កម្សាន្ត​ប្រទេស​យើង​»​។

តែ​យ៉ាងណាក៏ដោយ​លោក​រដ្ឋលេខាធិការ ក៏បាន​សម្ដែង​នូវ​ការ​កោត​សរសើរ​ចំពោះ​ថ្នាក់ដឹកនាំ​គ្រប់ ជាន់ថ្នាក់​របស់​ក្រសួងសុខាភិបាល​និង​មន្ត្រី​អនុវត្ត​ការងារ​អនាម័យ​និង​សុវត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ​ទាំងអស់​ដែល​បាន​ចូលរួម​អនុវត្ត​តាម​គោលការណ៍​អនាម័យ​ល្អ​ចូលរួម​លើកកម្ពស់​ដល់​សុខភាព​ប្រជាពលរដ្ឋ​យើង​។

លោក សាស្ត្រាចារ្យ ហេង​ប៊ុន​គៀត ប្រធាន​នាយកដ្ឋាន​ឱសថ​ចំណី​អាហារ បរិក្ខារ​ពេទ្យ​និង​គ្រឿងសំអាង​បាន​មានប្រសាសន៍ថា​ គិត​មក​ត្រឹម​ខែកុម្ភៈ​ឆ្នាំ​២០១៩​នេះ ក្រសួង​បាន​ផ្ដល់​វិញ្ញាបនបត្រ​បញ្ជាក់​គោលការណ៍​អនាម័យ​ល្អ​សម្រាប់​ភោ​ជនីយដ្ឋា​ន​នៅ​គ្រឹះស្ថាន​ផលិត​ចំណី​អាហារ​បាន​ចំនួន​សរុប​១៨៤០​កន្លែង​ស្មើនឹង​៤០,២​ភាគរយ​ក្នុងនោះ​មាន​logo A515 logo B66 និង​logo C22 ហើយ​និង​វិញ្ញាបនបត្រ​បញ្ជាក់​អនាម័យ​មាន​ចំនួន​១២៣៨​កន្លែង​។

លោក​សាស្ត្រាចារ្យ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ​ចែក​វិញ្ញាបនបត្រ​ដែល​ចែក​ដល់​ភោ​ជនីយ​ដ្ឋា​ន​៤០​ភោជនីយដ្ឋា​ន​និង​អាហារ​ដ្ឋា​ន​ក្នុង​នោះ​មាន logo A៣៣ logo B៥ និង​logo C២​ដែល​មកពី​ខេត្ត​កែប​១ ខេត្តសៀមរាប​១​និង​ខេត្តកំពង់ចាម​៥​និង​រាជធានី​ភ្នំពេញ​ចំនួន​៣៣​។

លោក​សាស្ត្រាចារ្យ​បាន​បន្តទៀត​ថា មុន​នឹង​ក្រសួង​បានផ្ដល់​ជូន​នូវ​វិញ្ញាបនបត្រ​ដល់​ភោជនីយដ្ឋា​ន​ទាំងនោះ​ ក្រសួង​បាន​ធ្វើ​ការ​វាយតម្លៃ និង​ត្រួត​ពិនិត្យ​ដោយ​ភ្នាក់ងារ​ត្រួតពិនិត្យ​អនាម័យ​និង​សុវត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ ដែល​ប្រើ​ឧបករណ៍​ត្រួតពិនិត្យ​តាម​បែប​វិទ្យាសាស្ត្រ​ដ៏​ជាក់លាក់​មួយ​របស់​ក្រសួងសុខាភិបាល​យ៉ាង​ម៉ត់ចត់​ជាទីបំផុត​ ដើម្បី​ធានា​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក​បរិភោគ​។

ចំណែក​លោក ឱសថការី អ៊ាំ​ង ហុក ស្រ៊ុន ប្រធាន​ការិយាល័យ​សុ​វត្ថិភាព​ចំណីអាហារ បាន​ឲ្យ​ដឹងថា ​ឆ្នាំ​២០១៨​កន្លងទៅនេះ​ មាន​ករណី​ពុល​ចំណី​អាហារ​ចំនួន​២០៣​នាក់​ ក្នុង​នោះ​មាន​អ្នក​ស្លាប់​១២​នាក់ ​ដែល​ក្នុងចំណោម​នោះ​មាន​១៩៦​នាក់​បាន​ទៅ​សម្រាក​ព្យាបាល​នៅ​មន្ទីរពេទ្យ។

លោក ឱសថការី អ៊ាំ​ង ហុក ស្រ៊ុន បាន​បញ្ជាក់​ថា ​ចំពោះ​រោគសញ្ញា​ពុល​ចំណីអាហារ​មានដូចជា​ឈឺពោះ រាគ ក្អួតចង្អោរ វិលមុខ ឈឺក្បាល អស់កម្លាំង​ហេវហត់ ឡើងក​ម្ដៅ ចេញ​កន្ទួល​លើ​ស្បែក​។ ​លោក​បន្ត​ថា បើ​យើង​ព្យាបាល​មិនទាន់​វា​ក៏​អាច​បណ្ដា​ឲ្យ​យើង​ស្លាប់៕

Source: Kampuchea Thmey Daily

Post a Comment

0 Comments

Close Menu